FACEBOOK
SKYPE
CONTACTS
seniorcare24.nl
seniorcare24.fr
Particuliere thuiszorg; de veelgestelde vragen worden hier beantwoord

Veelgestelde vragen

 
Thuiszorg voor ouderen in Belgie


U wilt meer weten over de particuliere thuiszorg voor ouderen die wij in Belgie aanbieden? Wij hebben voor u de meest veelgestelde vragen hier beantwoord. Staat uw vraag er niet bij? Bel of mail ons dan met uw vraag. Wij helpen u graag!


Is particuliere thuiszorg voor ouderen met Bulgaarse zorgverleners legaal?


Ja, deze vorm van thuiszorg is legaal. Geeft u de opdracht om een zorgverlener voor u te zoeken, dan bent u de opdrachtgever. Wij stellen de zoekcriteria voor u samen op basis van uw zorgbehoefte en geven dat door aan het Bulgaarse bedrijf waar wij mee samenwerken. Zij zijn gespecialiseerd in het organiseren en verlenen van thuiszorg voor ouderen en selecteren voor ons op basis van de zoekcriteria een geschikte zorgverlener. Dit Bulgaarse bedrijf is de werkgever. De zorgverleners zijn altijd geselecteerd, aangenomen en verzekerd in Bulgarije. Zij kunnen in Belgie werken omdat er vrijheid voor het verlenen van diensten bestaat in de EU.


Is het te controleren dat de zorgverlener legaal bij mij in Belgie komt werken?


Ja dat is mogelijk. Uw zorgverlener moet beschikken over de volgende papieren:
- Formulier A1, voorheen E101
- Europese zorgverzekeringspas
Deze papieren worden ook altijd aan de grens gecontroleerd om illegale arbeid te voorkomen.
 

Wat moeten wij de zorgverlener in ons huis aanbieden?


De zorgverlener geeft dag- en nachtzorg. Dat betekent dat zij een eigen kamer met raam nodig heeft met daarin in ieder geval een bed, bedlinnen, kast, stoel en een tafel. Daarnaast moet zij gebruik mogen maken van de sanitaire voorzieningen en vrij toegang hebben tot internet. Zo kan zij dagelijks verslag uitbrengen aan de zorgcoordinator over de voortgang en het verloop van de dag.
 

Wat betekent ‘dag- en nachtzorg’?


De zorgverlener mag niet 7 dagen per week, 24 uur per dag tot uw beschikking staan. Zij heeft zoals elke werknemer ook rust nodig. De werktijden zijn overeenkomstig de Bulgaarse wetgeving voor het werk in de zorgsector, namelijk 38 uur per week. In uw zorgprogramma worden de werktijden afgestemd op uw zorgbehoefte.
 

Hoe lang duurt het voordat er een zorgverlener voor mij is?


Gemiddeld 7 tot 14 dagen. Dit is vanaf het moment dat het zorgprogramma met u is afgestemd en u de opdracht heeft verstrekt tot het moment dat de zorgverlener bij u is.
 

Wat is de procedure om een zorgverlener aan te vragen?


U vult het inschrijfformulier in en stuurt dit naar ons toe per e-mail of gewone post. Op basis daarvan stellen wij een zorgprogramma op en sturen u dit samen met een overeenkomst toe. De werkgever in Bulgarije start de selectieprocedure nadat wij de ondertekende overeenkomst retour hebben ontvangen. Via een persoonlijk profiel met foto stellen zij aan u een aantal geschikte kandidaten voor. U kiest dan de zorgverlener die u het meest aanspreekt. Vervolgens duurt het ongeveer 7 tot 14 dagen voordat uw zorgverlener bij u in huis kan zijn.

Wilt u liever eerst het een en ander bespreken? Dan kan dat natuurlijk ook. Wij vertellen u dan in een persoonlijk gesprek hoe deze procedure verloopt en helpen u desgewenst bij het invullen van het inschrijfformulier .
 

Heb ik invloed op het selectieproces van de zorgverlener?


Ja. Via het inschrijfformulier geeft u aan wat uw zorgbehoefte is. Nadat uw zorgprogramma is opgesteld bepalen wij aan welke criteria uw zorgverlener moet voldoen. Op basis daarvan worden in Bulgarije de meest geschikte kandidates gezocht. Via een persoonlijk profiel en bijbehorende foto bepaalt u vervolgens wie uw inwonende zorgverlener wordt.
 

Wat gebeurt er als er problemen zijn?


Kunt u niet overweg met uw zorgverlener of zijn er andere problemen? Dan zullen wij vanzelfsprekend ons best doen om zo snel mogelijk een geschikte vervanger te vinden. Bij een inwonende zorgverlener is wederzijds respect en een goede band de basis voor een goede zorg. Daarom zullen wij u altijd helpen om de juiste zorgverlener voor u te vinden.
 

Vervangt de inwonende zorgverlener de plaatselijke sociale diensten?


Nee. Uw zorgverlener is aanvullend op de zorgverlening die de plaatselijke sociale diensten verstrekken. Dit zijn vaak behandelingen of essentiele zorg die uw inwonende zorgverlener niet kan bieden.
 

Wie is de opdrachtgever als de oudere zelf dit niet meer kan zijn?


Is uw partner of uw ouder niet meer in staat om zelf aan te geven welke zorg er nodig is of is hij of zij wilsonbekwaam? Dan neemt de wettelijke vertegenwoordiger die taken over.
 

© SENIORCARE24 2012 - 2014
admin panel